Contact

Curriculum vitae An Van Rie

Studies

Ik ben aan de Katholieke Universiteit van Leuven afgestudeerd als master in de oude geschiedenis. Mijn specialiteit was het interpreteren en vertalen van oud-Griekse teksten. In het kader van mijn studies heb ik een jaar in Bologna gestudeerd.

Professionele loopbaan

Na zes maanden heb ik als leerkracht Latijn en geschiedenis de handdoek in de ring gegooid. Ik ben aan de slag gegaan bij het telecombedrijf dat toen nog Mobistar heette en in de kinderschoenen stond. Hier heb ik 14 jaar lang gewerkt als onder meer teamleider en projectleider.

Ik ben verhuisd naar de Oostkantons en heb daar werk gevonden bij de gemeente Waimes die een nieuw toeristisch bureau wilde opstarten. Ik werkte hier slechts halftijds en heb van de gelegenheid gebruik gemaakt om tal van opleidingen te volgen waaronder Toerisme- en vrijetijdsmanagement, het bouwen van een website en zoekmachineoptimalisatie.

Bijkomende opleidingen

Freelancer – content manager – vertaler

Mijn eigen zaak

Op 1 januari 2015 heb ik als zelfstandige mijn vleugels uitgeslagen. Aanvankelijk beperkte ik mij tot vertalingen. Vrij snel is daar content management bij gekomen. Intussen vertaal ik enkel nog voor de toeristische sector en beheer ik 5 websites (1* Typo 3 en 4* WordPress).

Creëren van inhoud

Bij het schrijven van inhoud voor een website is google analytics mijn trouwe partner. De informatie die Google Analytics mij geeft, wordt vaak bevestigd door de toeristen met wie ik in contact kom. Ik onthaal namelijk gedurende enkele uren per week toeristen in een toeristisch bureau. Dat directe contact met de doelgroep is voor mij als content manager een buitenkansje en een bruisende bron van nieuwe ideëen!

Grote passies

De websites van mijn klanten een betere zichtbaarheid schenken door de juiste sleutelwoorden te gebruiken, de juiste taal te gebruiken en de juiste vragen van de doelgroep te beantwoorden is een passie.

  1. Een goede ranking halen voor mijn klanten is een werk van lange adem. Je moet niet alleen de teksten die voor de klant zichtbaar zijn, bewerken, maar ook de inhoud die alleen voor de crawler zichtbaar is. Na enkele maanden mag je resultaten verwachten.
  2. Buiten zijn is een andere passie. Ik hou van de natuur, ik hou van sport. Fietsen, wandelen, langlaufen: het is een ideale manier om mij te herbronnen en de batterijen op te laden. Volg mijn tochten op mijn Facebookpagina: Experience Nature with An Van Rie
  3. Ik heb nog andere passies: mijn allergrootste: mijn gezin, maar ook lezen!

 

Een reactie achterlaten