U

SEO

Zoekmachineoptimalisatie of SEO zorgt ervoor dat Google of andere zoekmachines je website hoog op het resultatenlijstje van de zoekresultaten vertonen. Je klanten vinden je dus sneller.

SEO is een belangrijke pijler waarop een goede website steunt: verwaarloos deze arbeidsintensieve taak niet, ook al zijn de resultaten voor je bezoekers niet altijd zichtbaar.

Metadata

Wie gevonden wil worden, moet er iets voor doen. Die moet zijn inhoud nog eens extra beschrijven en al dat extra werk, al die extra beschrijvingen – metadata – zijn niet zichtbaar voor de bezoeker, wel voor de zoekmachine.

De verleiding is groot om de metadata te verwaarlozen. En dat is een kolfje naar de hand van je concurrent die zijn metadata netjes heeft ingevuld!

De onontbeerlijke WP-plugin voor het optimaliseren van je webpagina’s is Yoast. Het activeren van deze plugin is een mooi begin: je wordt aangespoord om een sleutelwoord – keyword – in te vullen, je permalink te optimaliseren, je snippet te schrijven, de ALT-teksten van je foto’s aan te passen, genoeg sleutelwoorden in je tekst te schrijven (ook niet te veel), korte zinnen en voegwoorden te gebruiken, een duidelijke structuur toe te passen gebruik makend van titels (H1, H2, H3).

Het klinkt allemaal misschien gecompliceerd, maar is het niet. Het is goed om reeds tijdens de inhoudcreatie en bij het vertalen oog te hebben voor zoekmachineoptimalisatie en SEO: dan win je heel veel tijd!

Gestructureerde tekst

Titels, ondertitels (H1, H2, H3…) en het gebruik van sleutelwoorden, dragen bij tot een beter begrip van de tekst door de bezoeker, maar ook door Google!

Aarzel niet om de belangrijkste woorden in het vet te zetten.

Ook interne en externe links dragen bij tot een beter begrip en een betere structuur van de tekst.

Concentreer je op de core service van je bedrijf. AVRC is sneller en heeft meer ervaring op het vlak van SEO

Prijs per uur

De prijs per uur hangt uiteraard af van de gewenste hulp en het volume: van €40/ uur – €60/uur. Btw niet inbegrepen.